8/05/2015

grissini / drożdżowe paluszki / przepis i zdjęcia krok po kroku

Każdy z nas lubi sobie od czasu do czasu połasuchować ;),lecz nie zawsze ma dużo czasu na pieczenie, stąd mam dla was prosty i szybki w przygotowaniu przepis na drożdżowe paluszki pieszczotliwie zwane Grissini 
Potrzebujesz tylko 
mąkę
drożdże
wodę
przyprawy
czas wykonania 15 min.. plus czas na pieczenie i wyrośnięcie ciasta 40 min. 
Przepis:

                                                                        Recipe:
                                        Jak wyrobić ciasto drożdżowe?
najlepiej rękami ,a nie mikserem z nakładkami do mieszania ciast,gdyż ciasto drożdżowe kocha ciepło naszych rąk dzięki czemu lepiej rośnie i  się wyrabia :)
Jak przygotować paluszki?
rozwałkuj
potnij nożem
zroluj
Jak długo piec?
gotowe:)
Zjadaj od razu lub przechowuj szczelnie zamknięte w pudełeczku 

Smakuje przepysznie z domowej roboty pesto
moje ulubione to zielone lub pomidorowe ,pycha :)
Smacznego!



2 comments:

  1. Anielko- wyglądają bardzo apetycznie i zachęcająco, powiedz tylko czy tą 1/4 drożdży to uszczknąć z 30 g ? Pozdrawiam. Ala

    ReplyDelete

Witaj ! , Доброе утро! , Hello ! , Hallo!