8/28/2015

Carrot cake ciasto marchewkowe proste pyszne i szybkie w przygotowaniu :)

Pomału zbliża się jesień, pojawia się chęć na coś treściwszego , także jeśli chodzi o desery.
Idealnym  rozwiązaniem może być zdrowe i pyszne ciasto marchewkowe.
Smakuje bosko, szybko się go robi  a przy okazji jest zdrowe .
Bakalie pełne witamin i mikro i makroelementów ,przyprawy poprawiające trawienie i metabolizm, przy tym marchewka nadająca piękny ciepły odcień skórze, choć w tym przypadku raczej przedłużająca ten stan.
Jednym słowem gorąco zachęcam!

Przepis:
polecam proszek do pieczenia bio bez szkodliwych dodatków
proszek możesz zamienić na drożdże  
moje marchewy..
marchew trzemy na tarce i mieszamy z wszystkimi składnikami z przepisu wkładamy do piekarnika i pieczemy przez  40 min  w  temp. 180 stopni
a tak ciasto prezentuje się po upieczeniu
pychota!
peeełne dodatków
naprawdę polecam
Smacznego!

4 comments:

  1. Jak długo ciasto powinno się piec i w jakiej temperaturze? Co jeszcze mogę dodać, to tyle, że żadne ciasto nie jest zdrowe :) To tylko jego zdrowsza wersja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no coż jak się uprzeć to nic nie jest zdrowe ... niestety
      pieczemy przez 40 min w temp. 180 stopni :-)
      pozdrawiam

      Delete

Witaj ! , Доброе утро! , Hello ! , Hallo!