8/12/2012

Jak zamarynować cytrynę? / marynowana cytryna

Jak zamarynować cytrynę?

Potrzebujesz:
10 cytryn
kilka ziaren pieprzu czarnego
kilka liści laurowych
2 laski cynamonu
200 gram soli kamiennej
gorącej wody
słoik 1 litrowy

Wykonanie:

Cytryny sparz. Z piecu wyciśnij sok ,pozostałe przekrój wzdłuż na krzyż ,ale nie do końca, aby się nie rozpadły w te nacięcia włóż po łyżeczce soli na cytrynę. Ułóż je ciasno w słoiku ,włóż także przyprawy . Wszystko zalej do końca gorąca wodą i sokiem z cytryny .Zamknij słoik i odstaw w chłodne, ciemne  miejsce. Co kilka dni lekko potrząsaj słojem. Po miesiącu  cytryny będą gotowe:]

Spróbuj to rewelacyjny dodatek do mięs ,ryb i innych potraw  !


Z czasem dodam  więcej przepisów na przetwory !:)

Pozdrawiam i Smacznego !



2 komentarze:

Witaj ! , Доброе утро! , Hello ! , Hallo!

Dziękuje za odwiedziny!, każdy gość jest dla mnie bardzo ważny dlatego zachęcam do podzielenia się ze mną swoją opinią, pytaniem lub pomysłem. Wiem z doświadczenia , że początki DIY nie są takie różowe dlatego chętnie pomogę i doradzę lub też razem stworzymy coś ekstra :-)!

Thank you for your visit!, every guest here is very important to me that's why it would be great to know your opinions ,questions or ideas.
I know that Diy at the beginning isn't so easy that's why I will be more than happy to help you , advice you or make something supercool with you !